Veelgestelde vragen

 • Hoe is de cursus opgezet?
 • Waar worden de cursussen gegeven?
 • Wat voor lesmateriaal krijg ik bij de cursus?
 • Hoe lang van tevoren kan ik me aanmelden?
 • Kan ik vooraf het lesmateriaal ontvangen?
 • Waaruit bestaat het VGT Handboek?
 • Waaruit bestaat de E-learning?
 • Is het handboek los te koop?
 • Mijn E-learning is verlopen. Kan ik verlengen?
 • Kan ik ook één-op-één bijles krijgen?
 • Hoe kan ik contact opnemen?

De cursus duurt in totaal 9 uur en daarin wordt de meest relevante en belangrijkste stof behandeld. In de meeste gevallen wordt dit verdeeld over drie doordeweekse avondsessies van drie uur, van 18:00-21:00. In sommige gevallen zal er in het weekend les worden gegeven. De specifieke tijdstippen kun je zien, voordat je een cursus boekt. Zodra de cursusdata bekend zijn voor de eerstvolgende VGT, kun je het cursusaanbod bekijken voor een overzicht van de tijdstippen per stad.

VGT Cursus wordt op alle medische faculteiten van Nederland aangeboden. De cursussen worden gegeven in de stad waarvoor je hebt geboekt. Je docent zal je, uiterlijk drie werkdagen voor de start van de cursus, de exacte locatie doorsturen per e-mail. Zorg er dus voor dat je bij het boeken een juist e-mailadres doorgeeft. 

Bij deelname aan de VGT Cursus ontvang je:

 • Het VGT Handboek
 • Powerpointpresentaties met de dia's
 • Toegang tot de E-learning voor een jaar (optioneel te verlengen)
 • 9 uur les door een ervaren, hoog-scorende topdocent

Daarnaast is ons team 7 dagen per week beschikbaar via mail of chat om eventuele vragen die je krijgt bij het oefenen en studeren snel te beantwoorden.

Meestal gaan de aanmeldingen 4 tot 6 weken voor de eerstvolgende VGT online. De cursussen worden gegeven in de twee weken voorafgaand aan die VGT. Er is een beperkt aantal plaatsen per cursusgroep en vol is echt vól. Om op de hoogte te blijven, raden we je aan om onze Facebook en Instagram in de gaten te houden. Wil je jezelf alvast van een cursusplek verzekeren? Dat kan via de FlexPack. Daarmee krijg je tevens direct het handboek per post thuisgestuurd en toegang tot de e-learning.

Dat kan. Wij begrijpen dat niet iedereen altijd beschikbaar is. Of je nou in het buitenland bent, coschappen loopt in een andere stad of simpelweg alvast zelfstandig de stof wilt bestuderen: flexibiliteit is een pre. Daarom bieden wij de FlexPack aan.

Met de FlexPack:
- ontvang je binnen 3 werkdagen het VGT Handboek op je mat;
- krijg je direct toegang tot de E-learning;
- kun je op een willekeurig later tijdstip flexibel een cursusplek reserveren over heel Nederland.

Voor dat laatste ontvang je van ons een herinnering per e-mail, uiterlijk 24 uur voordat de officiële inschrijvingen bekend worden gemaakt, zodat je alvast je voorkeursplek kunt reserveren. Wel zo makkelijk! Bekijk en boek de FlexPack onder het cursusaanbod.

Het VGT Handboek is een zorgvuldig samengestelde synopsis van de belangrijkste en meest getoetste onderwerpen. Het handboek heeft dezelfde structuur als de cursusdia’s en de E-learning, zodat het een ideale aanvulling is op de cursus en je voorbereiding. Zowel basisvakken (fysiologie, statistiek) als invulstrategie als klinische vakken komen aan bod, aangevuld met doelgerichte illustraties door onze huisillustrator. Bekijk hier het inkijkexemplaar.

In september 2020 is de vierde druk van het VGT Handboek uitgebracht. Deze gereviseerde versie is het resultaat van feedback van meer dan 1500 cursisten uit het land en de jarenlange groeiende expertise van onze VGT-experts. 

Het VGT Handboek biedt jou:

 • To-the-point verdieping op de belangrijke onderwerpen
 • Veel relevante vragen, zodat je geprikkeld blijft
 • Een overzichtelijke indeling volgens de onderwerpen van de voortgangstoets in 17 hoofdstukken

De e-learning bestaat uit meer dan 500 unieke, actuele en relevante oefenvragen, opgesteld door topdocenten uit het hele land. Probeer de e-learning gratis uit via de demo. Een greep uit de mogelijkheden van de e-learning:

 • Oefen gericht per discipline, kies daarbij uit de 17 disciplines waaruit de VGT is opgebouwd.
 • Genereer je eigen mini-VGT met 50 willekeurige vragen voor een brede oefenervaring van alle disciplines. Zo boots je de VGT-situatie na waar en wanneer je wilt.
 • Kijk direct je vraag na met het goede antwoord en aanvullende (visuele) uitleg die to the point is. 

Het VGT Handboek is niet los te koop. De cursus is een totaalpakket, bestaande uit 9 uur les door onze docenten, het handboek, de e-learning en de presentatiedia's. Op deze manier bereiken we de resultaten waar wij om bekend staan en kunnen we onze cursisten het maximale bieden. 

Wel is het mogelijk om via de FlexPack alvast het boek thuisgestuurd te krijgen met direct toegang tot de e-learning. Je kunt met de FlexPack tevens je cursusplek bewaren voor een later moment en je bent daarbij verzekerd van een cursusplek naar keuze.

Dat kan. Bij aanschaf van VGT Cursus ontvang je gedurende één jaar toegang tot de E-learning. Is je E-learning verlopen? Als oud-cursist kun je jouw toegang verlengen via deze link. Ook krijg je bij een nieuwe deelname aan de cursus uiteraard weer automatisch een jaar toegang.

Heb je nóg meer behoefte aan online oefeningen, onder andere als voorbereiding op je coschappen of tentamens? Neem dan eens een kijkje op Geneeskundevragen.nl.

Persoonlijke trainingen worden niet standaard aangeboden. Informeer via info@vgtcursus.nl naar de mogelijkheden voor jouw situatie.

Mocht je een vraag hebben, dan kun je gerust contact met ons opnemen via onderstaande kanalen. We streven ernaar je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Heb je feedback? Klantvriendelijkheid en inhoudelijke kwaliteit zijn voor ons belangrijke speerpunten. Mocht je op- of aanmerkingen hebben, dan verzoeken we je die te versturen naar info@vgtcursus.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen een dag, contact met je opnemen.